duminică, 25 iulie 2010

Creme a la creme




Reteta de aici http://edithfrincu.blogspot.com/2008/11/creme-la-creme.html. Multumesc, intr-adevar merita incercata, la mine aspectul nu e cel mai placut, insa gustul salveaza totul :P

Ne trebuie:

Blat
9 oua
9 linguri de zahar
1 si ½ plic Crème Olé de la Dr.Oetker cu gust de ciocolata ( 126 gr )

Crema
400 ml smantana dulce Dorna (rosie) rece
400 ml lapte rece
2 plicuri Crème Olé de vanilie

Glazura
3 linguri apa
3 linguri zahar
150 gr ciocolata de lapte Milka sau Poiana
150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri
(cantitatile sunt pentru tava mare de aragaz)

Cum se face:


Blatul
Se separa ouale, albusul se bate spuma si se adauga cate 2 linguri de zahar,
treptat pana incorporam cele 9 linguri de zahar si bezeaua sta bat.
Se lasa robotul la viteza mica si se adauga cate un galbenus pana se termina galbenusurile.
Se adauga apoi praful Crème Olé care se incorporeaza in albus in reprize cu ajutorul unei spatule amestecand usor.
Se unge tava cu unt, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor cu spatula, pana acoperim uniform suprafata tavii.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica cu paiul.
Se poate umfla blatul in timpul coacerii f tare insa dupa cateva minute din momentul in care
observam ca s-a umflat deschidem o clipa usa sa se lase blatul, sau intepam cu o scobitoare.
Blatul se poate lasa in tava sau se transfera caldut pe un platou (eu, neavand platou asa de mare, l-am lasat in tava).

Crema
Se pune totul in vasul robotului si se mixeaza se intareste rapid.Crema se pune pe blatul rece si se intinde cat mai uniform. Se da la frigider.Glazura
Se pun pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul dar sa nu fiarba.
Se da la o parte si se adauga 3 linguri de coniac sau whisky, se pune iar pe foc si se adauga untul,
amestecam putin sa se topeasca untul, apoi adaugam ciocolata.Se amesteca pana se omogenizeaza, dizolva ciocolata la foc mic dar sa nu fiarba.
Se lasa la racit amestecand in glazura din cand in cand.
Se pune peste prajitura lingura cu lingura sau foarte usor in fir subtire sa aibe timp sa se coaguleze altfel curge pe marginea tavii.
Glazura mea a iesit in final putin mai tare pentru ca eu am pus in plus un rand de patratele
de ciocolata fata de cantitatile din reteta.
Nu este nevoie sa faceti asta, mie mi-a fost teama ca nu se va intari grazura si asa.. s-a intarit prea tare.
A fost minunata oricum.
Se da la frigider si in momentul servirii se taie (va recomand sa taiati toata tava odata)
cu ajutorul unui cutit incalzit, altfel marginile glazurii se strica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta