sâmbătă, 1 mai 2010
Ciorba Radauteana
O reteta foarte buna, ideala pentru copii. Reteta originala de pe site-ul http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8817/Ciorba-radauteana/
Ingrediente:
1 pui de preferat de tara
2 cepe
1-2 morcovi
1 pastarnac
usturoi (vreo 5 catei )
200 g smantana/200 ml iaurt degresat (pt dieta)
sare, piper
patrunjel
Preparare:
Puiul se taie si se pune la fiert impreuna cu legumele:
Dupa ce se ia spuma se adauga 2 catei de usturoi:
Cand este fiarta se pune intr-un vas carnea, iar zeama se strecoara pentru a ramane limpede (legumele se arunca)
Supa se pune din nou pe foc, se adauga sare (knorr pun eu) si se face sosul de smantama: se amesteca 200 g smantana cu 2 linguri de faina (fara faina in cazul dietei), si se pune supa peste amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga in oala.
Carnea se desprinde de pe oase si se taie cat de marunt doriti, apoi se pune in oala cu ciorba. Lasam pe foc cateva minute, timp in care curatam vreo 4-5 catei de usturoi si ii maruntim. Eu ii pun direct in oala, imi place sa simt aroma usturoiului, reteta originala era putin diferinta.
Se pune o lingura de otet, patrunjelul tocat si se opreste focul. Poza cu ciorba in farfurie nu am mai apucat sa fac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu