sâmbătă, 1 mai 2010

Napolitane cu ciocolata de casa




O reteta foarte usoara si extrem de gustoasa. Este luata de pe blogul http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/10/ciocolata-de-casa-batonul-copilariei.html

Ingrediente:

400 de grame de zahar
150 ml de apa
1 plic de zahar vanilat
150 de grame de unt/margarina
500 de grame de lapte praf
50-100 de grame de cacao neagra
stafide
esenta de migdale
foi de napolitana

Preparare:

Zaharul, zaharul vanilat si apa se pun, intr-un vas la fiert, pana cand se topeste zaharul si atunci cand pui o picaturas pe deget formeaza o coarda alba (pe blogul original sunt poze cu exemplificari).
Dupa ce siropul e suficient de legat, se da la o parte de pe foc si se topeste in el untul, apoi se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca laptele praf, stafidele si cacaua, intr-un vas incapator si se toarna siropul peste ele amestecand cu o lingura. Se pune amestecul care nu trebuie sa fie tare, pe o foaie de napolitana, si se acopera cu alta. Eu de obicei pun 2 straturi de crema.
Se lasa sa se raceasca peste noapte, sau vreo cateva ore. apoi se portioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta