sâmbătă, 1 mai 2010

Tort Winter








O reteta de tort extrem de gustoasa, dureaza mai mult prepararea dar merita. Reteta este luata de pe blogul http://gabrielacara.blogspot.com/2009/01/tort-winter-cu-portocale.html
INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE BEZEA


- 3 albusuri
- 150g zahar pudra
- cateva picaturi de zeama de lamaie

Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea.Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 2 ore la cea mai scazuta temperatura. Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.

INGREDIENTE PENTRU 2 BLATURI DE ALUAT

- 1 ou
- 1 albus
- 70g zahar
- 50ml suc proaspat de portocale
- 50ml ulei
- 75-80g faina
- 1 lingurita rasa praf de copt

PREPARARE

Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot.Apoi se adauga sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata in prealabil cu praf de copt. Compozitia se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor pt 20 min la 180 grade.
Se face inca o compozitie pentru al doilea blat.

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE CIOCOLATA (MOUSSE)

- 300ml frisca lichida
- 250g ciocolata cu lapte
- 1 plic de gelatina

PREPARARE

Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste, fara a fierbe. Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga gelatina, care a fost inmuiata in apa 10 min.
Dupa ce se raceste se amesteca cu celalta jumatate din cantitatea de frisca batuta.

Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene.

Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat. Se scoate inelul si se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocale.

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE PORTOCALE

- 250ml frisca lichida

- 40g zahar pudra

- 1 plic intaritor de frisca

- 250g mascarpone

- 30g zahar tos

- 50ml suc de portocale

- 20ml suc de lamaie

- 4 foi de gelatina

- coaja si pulpa de la 2 portocale mari

PREPARARE

Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor.

Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva. Se amesteca cele doua compozitii. Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite. Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice. Se raceste si se adauga in crema de portocale si se amesteca toate ingredientele. Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema si si se lasa 2 ore la frigider.

Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca, nespecificata la ingrediente.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta