joi, 30 iunie 2011

Paine impletita



Reteta luata de pe site-ul Laurei Laurentiu, Paine impletita. Am fost fascinata de textura produsului final :)

Ingrediente:

900 g faina
2 lgt si jumatate sare
1 lg zahar
550 ml apa calduta
2 lgt si jumatate drojdie deshidratata (cred ca am pus un plic)
50 ml ulei de masline

Preparera:

Se dizolva drojdia, apoi se pun toate ingredientele in masina la framantat. Se muta aluatul intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se impleteste (sau nu), se pune in tava la crescut jumatate de ora, suprafata painii se pensuleaza cu apa.
Dupa jumatate de ora se unge cu ou, presara ce seminte aveti prin casa si se introduce in cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 40 de min (sau pana cand este frumos rumenita).

Textura este extrem de pufoasa, se mananca imediat!

P.S. In pozele publicate sunt paini facute in zile diferite, insa dupa aceeasi reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta