Unul dintre gemurile mele preferate este cel de caise (alaturi de cel de gutui), asa ca nu am vrut sa ratez ocazia de a prepara si pentru anul acesta cateva borcane.
Ingrediente:
2.5 kg caise cantarite cu tot cu samburi
1 kg zahar (mie imi place gemul mai acrisor, asa ca este destul zahar)
100 ml apa
Preparare:
Se scot samburii caiselor, in prealabil spalate. Se pun in oala, zaharul peste ele, apa si se lasa pe foc mediu vreo ora jumatate. Se verifica daca este gata punand pe o farfurie putin gem, daca dupa ce se raceste nu se scurge putem opri focul.
Gemul se pune fierbinte in borcane, care se lasa cu capul in jos intr-o patura pana a doua zi.
Etichetam si asezam in raft pentru iarna :)
Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
RăspundețiȘtergerehttp://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/
salut iubitorii de bucătărie
RăspundețiȘtergerepentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..