vineri, 5 august 2011

Gem de caise



Unul dintre gemurile mele preferate este cel de caise (alaturi de cel de gutui), asa ca nu am vrut sa ratez ocazia de a prepara si pentru anul acesta cateva borcane.

Ingrediente:

2.5 kg caise cantarite cu tot cu samburi
1 kg zahar (mie imi place gemul mai acrisor, asa ca este destul zahar)
100 ml apa

Preparare:

Se scot samburii caiselor, in prealabil spalate. Se pun in oala, zaharul peste ele, apa si se lasa pe foc mediu vreo ora jumatate. Se verifica daca este gata punand pe o farfurie putin gem, daca dupa ce se raceste nu se scurge putem opri focul.
Gemul se pune fierbinte in borcane, care se lasa cu capul in jos intr-o patura pana a doua zi.
Etichetam si asezam in raft pentru iarna :)

2 comentarii:

  1. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/

    RăspundețiȘtergere
  2. salut iubitorii de bucătărie
    pentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
    condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
    Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..

    RăspundețiȘtergere

Cauta reteta