marți, 22 februarie 2011

Ciorba de fasole cu kaiser




Atunci cand afara este frig, parca merge de minune o ciorba de fasole cu afumatura.
Sursa: http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/01/ciorba-de-fasole-boabe-cu-costita.html

Ingrediente:

500 g costita afumata/un ciolan afumat/kaiser
fasole boabe, aprox 300 g
2 morcovi
1 telina
1 radacina patrunjel
1 ceapa
tarhon-nu am avut
putin busuioc, cimbru
400 ml bulion sau suc de rosii
1 lingura faina
sare

Preparare:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi aruncati apa , o inlocuiti cu alta si puneti la fiert fasolea . Dupa primele clocote aruncati din nou apa , o inlocuiti si adaugati kaiserul taiat felii, legumele curatate si taiate bucatele, sare si o legatura de cimbru uscat.

Lasam sa fiarba la foc mic si daca este nevoie completam doar cu apa calda.

Cand este aproape gata amestecati faina cu sucul de rosii si puneti amestecul in ciorba. Lasam sa fiarba cateva minute si adaugam busuiocul uscat,oregano. Dupa ce-am stins focul lasam ciorba vreo 20 de minute sa se patrunda aromele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta