marți, 6 aprilie 2010

Covrigi polonezi


Reteta de pe site-ul http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20717/Polonezi-cu-nuca-si-miere/.

Ingrediente:
150 g margarina la temp camerei (NU unt)
500 ml lapte
50 g drojdie
125 g zahar
1/2 lingtza sare
75 g miere
cca 800 g faina
cca 100 g margarina +vanile pentru uns

Preparare:

Aluatul se face la masina de paine folosind programul Dospire.
Intre timp frecam cca 100 g margarina cu vanilie si asteptam. Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 si intindem un dreptunghi (fiecare bucata in parte) cam 30/40 pe care il ungem cu margarina vanilata.Indoim foaia si taiem fisii cam de 2 cm.Fiecare fisie o taiem si pe ea in doua, dar cu un capat intreg, netaiat (ca doi craci de pantaloni). Incepem sa infasuram cei doi ''craci'' unul in jurul celuilalt, iar la final innodam cele doua capete (ca si cind facem un nod cu 2 capete de ata).Se ung cu ou si se presara cu nuca macinata.Se coc la 200 grade, 12-15 minute (pina se rumenesc frumos). Amestecam miere si apa calda 1:1 intr-o craticioara. Asa rumene si fierbinti se ung cu mierea diluata, se toarna in tava, sa absoarba covrigii mierea



Un comentariu:

  1. Am tot cautat cum sa fac covrigi astia si nici o reteta nu comenta exact cum sa da-i senzatia de foietaj....Ma bucur ca ti-am gasit blogul :)

    RăspundețiȘtergere

Cauta reteta