Reteta de pe blogul http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html
Ingrediente:
- 400 g de faina
- 2 oua intregi
- arome (zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom)
- un praf de sare
- un pahar mic cu lapte cca.110 ml
- 25 g de drojdie
- 3 linguri de zahar pentru lapte
- 130 g de unt
- 6 linguri de zahar pentru unt
- 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel
- nuca tocata, dupa preferinta
Preparare:
Ingredientele se pun in masina de paine, setam programul dospire.
Pentru caramel se caramelizeaza cele 10 - 12 linguri de zahar,cu care se tapeteaza fundul si peretii unei cratite in care se va coace cozonacul.
Dupa ce a dospit se intinde o foaie, cat mai dreptunghiulara si se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca din belsug si se preseaza usor cu palma,
pentru a adera la stratul de unt. Se ruleaza si se taie in 6-7 bucati care se pun in cratita tapetata cu caramel. Rulourile nu se ung cu nimic inainte de a fi bagate in cuptor,
deoarece fata de prezentare va fi cea de jos, cu caramel. Se lasa la dospit o ora, apoi se coace 35-40 min.
Imediat ce este scos din cuptor, cozonacul se rastoarna, asa fierbinte, pe un platou,altfel, daca este lasat sa se raceasca, zaharul caramelizat se va intari,facand imposibila scoaterea lui din cratita.
deoarece fata de prezentare va fi cea de jos, cu caramel. Se lasa la dospit o ora, apoi se coace 35-40 min.
Imediat ce este scos din cuptor, cozonacul se rastoarna, asa fierbinte, pe un platou,altfel, daca este lasat sa se raceasca, zaharul caramelizat se va intari,facand imposibila scoaterea lui din cratita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu