joi, 8 aprilie 2010

Papanasi


Reteta de pe site-ul http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/7698/papanasi/
Aceasta reteta se numara printre primele mele incercari in arta culinara, in urma cu circa 4 ani.


Ingrediente:
250 g branza de vaca uscata (sa nu fie apoasa)
2 oua
2 pliculete zahar vanilescu
un varf cutit de bicarbonat stins cu lamaie ( bicarbonatul nu cutitul)
un praf de sare
10 linguri faina

Ornare

smantana
dulceata de visine

Preparate:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se adauga cele 10 linguri cu varf de faina. Amewstecam cu o lingura. Cand incepem framantatul cu mainile mai adaugam faina cat sa nu se lipeasca foarte tare de maini, e esential sa avem tot timpul mainilie infainate.
Framantam bine pana cand aluatul devine elastic, iar cand apesi pe el sa isi revina. Luam din el pentru 2 papanasi, ii rotim, le facem o gaurica in mijloc, si separat facem 2 bilute pentru mot.
Incingem o tigaie in care punem suficient ulei cat sa ii acpoere. Cand sunt prajiti se ridica la suprafat6a. Ii scoatem pe un servetel, ii pudram cu zahar, punem o lingura de dulceata si smantama, asezam bila deasupra si gata.

Observatii:
  • Tigaia trebuie sa fie tot timpul pe ochiul mijlociu cu focul mic.
  • Gaura din mijloc e o garantie ca se vor coace uniform.
  • Se poate face o cantitate mai mare de aluat si se pastreaza 3-4 zile in frigider.
  • Branza nu trebuie sa fie apoasa, daca este trebuie stoarsa cu un servetel pt a absorbi umezeala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta