Reteta de pe blogul http://gabrielacara.blogspot.com/2008/10/cozonaci-babani-nu-gluma.html Tin sa ii multumesc pentru ca a impartasit-o cu noi. Alaturi de cei moldovenesti acesti cozonaci sunt preparati si mancati cu aceeasi placere.
Ingrediente:
- 50g drojdie proaspata
- 250g zahar
- 500ml lapte
- 200g grasime, ulei si unt topit
- 5 galbenusuri
- 1 lingurita rasa de sare
- arome - coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, migdale, vanilie
Pentru umplutura:
aceleasi ingrediente ca in reteta cozonacilor moldovenesti (nuci, stafide)
Preparate:
Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea din manual, timp de framantare 30 de minute. Se muta intr-un vas in care se lasa la crescut 2 ore.
Se umplu cu crema, se lasa 30 de minute la crescut apoi se unge cu ou si zahar.
Se coc 30-40 min la 180 grade.
- 500ml lapte
- 200g grasime, ulei si unt topit
- 5 galbenusuri
- 1 lingurita rasa de sare
- arome - coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, migdale, vanilie
Pentru umplutura:
aceleasi ingrediente ca in reteta cozonacilor moldovenesti (nuci, stafide)
Preparate:
Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea din manual, timp de framantare 30 de minute. Se muta intr-un vas in care se lasa la crescut 2 ore.
Se umplu cu crema, se lasa 30 de minute la crescut apoi se unge cu ou si zahar.
Se coc 30-40 min la 180 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu