Reteta de pe site-ul http://www.culinar.ro/forum/continut/Produse-de-Panificatie/23941/CRIZANTEME-de-Daneza13-reteta-a-participat-la-Concursul-septembrie-2009/ Sunt foarte aspectuase, sigur vor impresiona invitatii!
Ingrediente pentru 15-20 bucati:
500 g faina
1 ou
60 g untura vegetala (unt/ulei)
90 g zahar
1 lingurita sare
30 g proaspata
250 ml lapte
Umplutura
400g nuci macinate
3 albusuri
2 lg cacao
esenta migdale, rom
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu restul ingredientelor.
Preparare:
Ingredientele se pun in aparatul de paine si se seteaza Dospire. Apoi se imparte in 15 bilute .Fiecare biluta de aluat se aplatizeaza, se pune o lingura de crema, se aduna aluatul in jurul umpluturii sigiland bine.Se aplatizeaza din nou pana devine in cerc cu diam, de aprox.10 cm. Se taie cu un cutter 12 petale (fara sa ajungem pana in centru). Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus (toate in acelasi sens). Operatia de taiere e bine s-o faceti direct in tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut si se lasa la dospit 20 min. Apoi se coc pt 25-30 min la 180 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu