luni, 5 aprilie 2010
Pariziene cu mere
Reteta de pe blogul http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/pariziene-cu-fondant-de-mere.html . Foarte aspectuoase si gustoase!
Poze nu am decat cu produsul finit.
Pentru umplutura:
200 gr mere curatate si taiate cubulete
2 oua
20 gr zahar
60 ml smantana
1 plic zahar vanilat
15 gr amidon
60 gr unt\margarina
100 ml apa
Preparare:
Merele taiate cubulete se caramelizeaza pe foc impreuna cu zaharul, se adauga apa si se lasa pe foc pana aceasta se absoarbe. Se mixeaza compozitia. Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,ouale,vanilia,amidonul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul). Lasam crema sa se raceasca.
Pentru pariziene:
500 gr faina
20 gr drojdie proaspata
70 gr zahar
260gr lapte
50 gr unt
sare(un varf)
1 ou
Preparare:
Ingredientele se pun in masina de paine si se tam programul pentru dospire, la mine dureaza 1h 20 min.
Impartim aluatul in 7 bilute. Fiecare biluta se intinde in forma de dreptunghi si cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate. Pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute, apoi inchidem pachetelele.
Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala.
Se coc timp de 20 de minute la 180 grade.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu