luni, 20 decembrie 2010
Alcazale
Reteta de aici http://savalaura.blogspot.com/2007/05/alcazale-lapona-enigel.html. Sunt extrem de bune, anul acesta am facut o alegere inspirata in privinta dulciurilor pentru Craciun, sper sa fi ales bine si aperitivele :)
Ingrediente :
Pentru "aluat":
- 4 albusuri
- 2 cani de zahar pudra
- 4 cani de nuci macinate
Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 1 lingura cacao
- 200 g unt
-am mai adaugat o cana de nuci macinate, nu era destul de tare crema.
- un pliculet de nescafe
Preparare:
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra.
Se adauga nucile macinate.
Aluatul nu trebuie sa curga ci trebuie sa fie vartos, asa ca daca simtiti ca mai trebuie adaugata nuca,faceti-o!
Din aceasta compozitie se ia cu lingurita si se aseaza in tava.
Se da la cuptor la 170-175 grade. Trebuie mai mult uscate nu prajite rau.
Se pun gramajoare cat de mici, mi-am dat seama abia dupa prima tava cat de mici exact :P
Crema:
Se pun toate ingredientele la foc moderat. Atentie se mesteca INCONTINUU ca sa nu se coaguleze galbenusul. Crema e gata cand are consistenta unei smantani foarte groase.
Se da crema la rece pentru cel putin cateva ore pentru a deveni ca un unt rece.
Gogoloaiele se lipesc doua cate doua si se pudreaza din belsug cu zahar pudra. Se lasa cel putin 8 ore sa se patrunda cu crema.
Au iesit 59 de bucati, am mai mancat cateva inainte de a le lipi :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Valentina, ma bucur tare mult ca ai incercat aceste mici minunatii :P
RăspundețiȘtergereSint prea gustoase, stiu :))
Sarbatori Fericite!!!
Ai uitat sa adaugi untul in crema (vezi reteta originala a Laurei) .Probabil de aceea nu s-a intarit la frigider.
RăspundețiȘtergere