duminică, 19 decembrie 2010

Stelute cu lamaie








Au un gust exceptional, usor acrisor de la lamaie. Reteta am luat-o de aici: http://www.retetecalamama.ro/2009/12/stelute-albe.html

Ingrediente:

150 de unt
200 de grame de zahar
1 lamaie
1 albus
330 de grame de faina (cantitatea de faina poate fluctua putin in functie de dimensiunea albusului si a lamaii) eu am pus cam 350
1 plic de zahar vanilat

Preparare:


Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma. Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de lamaie, mixand bine. Apoi se adauga faina si se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat de consistenta destul de moale. Aluatul se pune intr-un bol si se da la frigider pentru jumatate de ora. Dupa trecerea acestui timp, se aprinde cuptorul, fixandu-l la 180 de grade Celsius.

Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul in grosime de aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu o forma pentru prajituri - stea (sau alta forma, dupa dorinta fiecaruia). Stelutele se transfera cu ajutorul unui cutit (sunt fragile, atentie!) pe tava acoperita cu hartie de copt. Se dau la cuptorul deja incins, pentru aproximativ 10 minute - trebuie sa ramana albe.
La final i-am pudrat cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta