duminică, 19 decembrie 2010

Fursecuri arabesti





Reteta de aici: http://www.culinar.ro/retete/gateste/3/145/7640/dulciuri/piscoturi-biscuiti-pesmeti-fursecuri/fursecuri-arabesti.

Ingrediente:
  • Ingredientele pentru aluat:

    1 ou intreg,

    1 galbenus,
    1 lingura apa,
    120 ml ulei,
    120 gr zahar,
    0,5 lingurita rasa - praf de copt,
    vanilie (pun cate o picatura de concentrat),
    300 gr faina,

    Pentru "finisaj":
    1 borcanel de gem de capsuni,
    150-200 gr fulgi nuca de cocos.

Preparare:

Se amestecă ouăle cu lingura de apă, se adaugă zahărul şi stropul de vanilie şi se bate totul foarte bine. În timp ce mixerul merge, adăugăm uleiul şi mixam totul bine.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt..
Aluatul obţinut trebuie să nu fie lichid dar nici tare, însă suficient ca să-l putem modela.
Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşează la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere.
5. Aici se poate vedea că aluatul nu este foarte tare deoarece iniţial pe tavă am pus biluţe, care în scurt timp s-au aplatizat un pic.
Le coacem în cuptor preîncălzit la 170-180 grade Celsius, cam 10 min

Fursecurile nu trebuie să fie rumenite, au culoare palidă şi sunt puţin crăpate.
Se pot scoate din tavă dupa 3 minute şi se lasă să se răcească bine
Pentru "finisare" vom încălzi puţin gemul de caise şi eventual vom baga puţin mixerul batz - ca să sfărâmăm eventualele bucăţele de fructe
Fursecurile reci le vom da prima dată prin gem, iar apoi prin nuca de cocos.
Aici sunt gata de a fi puse puţin la păstrare. De ce? Pentru că se servesc dupa câteva ore (5-8 ore) când de la gem - se vor îmuia, vor deveni pufoase şi vor avea un gust divin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta