Reteta de aici: http://edithfrincu.blogspot.com/2010/09/rulouri-cu-ton-si-masline.html. Umplututa (tapenade) este extrem de gustoasa!
Ingrediente:
-1 aluat foietaj (400-450 g)
-pasta tapenade (cca 150 g masline fara samburi, ton/ansoa, 3 catei usturoi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie. Se pun in robot/mixer vertical si se toaca.)
Preparare:
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.
Desfacem foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita (ne va fi de folos acest plastic).
Intindem un strat potrivit de tapenade. si rulam relativ strans, cu atentie. Lasam o margine de cca 2 cm neacoperita de umplutura ca sa se lipeasca aluatul la copt.
Infasuram ruloul astfel obtinut in plasticul in care a fost ambalat si dam la congelator pt cca 30 min. Procedam asa pentru a taia astfel rondele egale si frumoase. Scoatem aluatul de la congelator si taiem rondele cam de grosimea unui deget (nu prea subtire...).
Le punem in tava aragazului pe hartie de copt si le coacem in cuptorul bine incins la 200 grade pt cca 25 min.
Infasuram ruloul astfel obtinut in plasticul in care a fost ambalat si dam la congelator pt cca 30 min. Procedam asa pentru a taia astfel rondele egale si frumoase. Scoatem aluatul de la congelator si taiem rondele cam de grosimea unui deget (nu prea subtire...).
Le punem in tava aragazului pe hartie de copt si le coacem in cuptorul bine incins la 200 grade pt cca 25 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu