duminică, 19 decembrie 2010

Fursecuri glazurate







Extrem de bune, si nu exagerez deloc! Reteta de aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11466/FURSECURILE-MELE/

Ingrediente:

4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
400 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)


Preparare:

Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul
Se adauga uleiul, putin cate putin.
Se pune apoi faina, in ploaie, la sfarsit adaugam si fiola de vanilie
Se obtine o pasta care se pune cu lingurita tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc iute.
Daca vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere.


glazura de cacao:

- 8 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apa fierbinte
- 2 linguri ulei

Se amesteca primele trei ingrediente si apoi se freaca bine cu uleiul. Se toarna imediat pe suprafata dorita. E o glazura "rece" si trebuie sa lucrezi rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta